ПОШТОВАНИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЉИ,

 

Са задовољством вас обавештавамо, да се у школској 2020/2021. години, у Гимназији "Лаза Костић" отвара ново одељење за сценске и аудио-визуелне уметности, за које се могу пријавити сви ученици осмог разреда. 

О предностима школовања у овом новом, специјализованом одељењу, можете прочитати на сајту Министарства просвете.

   

Период за подношење пријава је од 18. до 21. маја 2020. год.  

Образац пријаве можете преузети ОВДЕ 

 

Попуњену пријаву за полагање пријемног испита можете послати на мејл адресу школе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., или донети директно у школу. 

Ако пријаву лично доносите у школу, радно време школе је од 8 до 14 часова.

Коначан списак локација где ће се обавити пријемни испит биће објављен након извршених пријава и сагледавања просторних капацитета, који обезбеђују епидемиолошку безбедност кандидата.

   

За пријемни испит ће се полагати тест општег знања и културе.

Можете преузети пример теста за пријемни испит , као и решења теста

   

Календар активности за спровођење пријемног испита:

10. 06. 2020. (среда) 12:00 часова - Пријемни испит за ученике са посебним способностима за  сценску и аудио-визуелну уметност

16. 06. 2020. (уторак) до 8:00 часоваПрелиминарни резултати пријемног испита

16. 06. 2020. од 8 до 10 часова - Подношење евентуалних жалби ученика на резултате пријемног испита

16. 06. 2020. од 10 до 16 часова - Решавање жалби ученика на резултате пријемног испита 

17. 06. 2020. (среда) до 8:00 часова - Коначни резултати пријемног испита.

Додатне информације можете добити на број телефона 021/6740-261

   

   

СТРАНИЦЕ СЕЋАЊА. КРАГУЈЕВАЦ

Уочи 75. годишњице победе над фашизмом, 8. маја 2020. године, Институт филологије и журналистике организовао је онлајн сусрет (Zoom-конференцију) посвећен очувању сећања на стрељање ђака и професора крагујевачке гимназије у Другом светском рату.

Организатор и модератор сусрета била је Ирина Абрамова, доцент овог института, а учесници су били њени студенти. У својству гостију учествовале су Милена Алексић, проф. руског језика и Анастасија Маркова, ученица 3-2 наше гимназије.

У прилогу је обавештење о настави на даљину током ванредног стања које је намењено родитељима/законским заступницима ученика.

  

На сајту Завода за унапређење образовања и васпитања дат је препоручени списак мултимедијалних алата за израду упитника, презентација, видео записа и другог наставног садржаја, са објашњењима за коришћење.


Поштовани,

Овде можете прочитати упутство и смернице у вези наставе на даљину током ванредног стања. У упутству су дате обавезе и дужности наставника, одељенских старешина, родитеља и ученика, као и информациони ресурси који се препоручују за остваривање наставе.
Mинистарство просвете, науке и технолошког развој Владе Републике Србије упутило је 10.03.2020. обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у земљи у циљу превенције ширења евентуалне инфекције.

Препоруку можете прочитати на званичном сајту Владе Србије.