Средином јула 2018. године, делегација из Пекинга је посетила нашу гимназију. Њихова посета везана је за пројекат „Пут свиле“ у који је укључен велики број земаља. Планиране су разне активности у виду стипендија и размена.
Други сусрет са делегацијом из Пекинга одржан је 10.10.2018. године у просторијама Универзитета у Новом Саду. Том приликом је одржан Семинар и Сајам високог образовања Кине и Србије ( China – Serbia Higher Education Seminar and Exibition ).

У првом делу семинара вођен је дијалог посвећен сарадњи и активностима изградње заједничких капацитета у области високог образовања између Србије и Кине. Други део семинара је представљао јединствену прилику за успостављање билатералне сарадње кроз директну комуникацију са кинеским универзитетима, првенствено у подручју развоја заједничких студијских програма, као и научно – истраживачке сарадње.

 

Професори са различитих Универзитета из Кине представили су своје универзитете на штандовима где су ученици и посетиоци имали прилику да се упознају са њиховим начином рада.
Надамо се да ће се сарадња између две пријатељске земље, Србије и Кине, наставити и да ће се неки од наших ученика одлучити за студирање на једном од кинеских универзитета.