Добре традиције не треба прекидати, без обзира на околности. Треба се само прилагодити тим околностима. Тако је још једна традиција коју наша гимназија негује већ четири године настављена у понедељак 14. децембра. Реч је о пројекту Часови историје са професорима ННГУ А. Кузњецовим и А. Масловим који су овога пута одржани путем платформе Zoom.

У уторак 1. децембра одржан је први међународни онлајн Педагошки форум „Настава руског и настава на руском: нове димензије у отвореном образовању“. Организарор овог пројекта је наш партнерски универзитет из Нижњег Новгорода, Универзитет „Лобачевски“, уз подршку Министарства образовања Руске Федерације. 

Наша гимназија се одазвала позиву за учешће у Форуму са три реферата наших професора и 16 слушалаца-ученика.

У четвртак 05. новембра одржано је онлајн-затварање међународног пројекта „Реч о делу“, на чијем конкурсу есеја наши ученици већ две године учествују.  

Директор организације „Мегапројекат“  из Москве и организатор пројекта Ала Ларина, Ирина Абрамова, сарадник на пројекту и Елена Пасхина, председник жирија, обратиле су се нашим ученицима – учесницима и победницима конкурса.

Нови пројекат наше гимназије и Српског центра при ННГУ „Лобачевски“ из Нижњег Новгорода  „Учимо заједно“  подразумева континуалне онлајн-сусрете –  часове српског и руког језика. Почетком октобра пројекат је започет часом српског језика у организацији наше школе, а у четвртак  5. новембра настављен часом руског језика који је организовао Српски центар. Тема часа био је живот и стваралаштво Максима Горког, са акцентом на његово детињство.