Традиција се наставља – у нашој гимназији одржан је шести по реду Међународни летњи језички камп градова побратима Н. Сада и Н. Новгорода
У периоду од 13. до 22. августа наша гимназија је била домаћин шестог Међународног летњег језичког кампа градова побратима Н. Сада и Н. Новгорода.
Овај камп је окупио 16 полазника – пет студенткиња руског језика са Института за филологију и журналистику нижњеновгородског државног Универзитета „Лобачевски“ (ННГУ) усавршавале су своје знање српског као изабраног инословенског језика, а десеторо ученика наше гимназије похађалоје наставу руског језика. Као и сваке године, курс српског језика водила је наша професорка и помоћник директора Весна Зечевић, док је курс руског као страног језика по трећи пут водила професорка Олга Крупина, магистар филологије и некадашњи полазник наших првих кампова. Професорка Милена Алексић је водила почетни курс руског језика за полазнике који нису учили руски.

У оквиру сарадње са Државним универзитетом „Лобачевски“ (ННГУ), наши ученици су 28. јануара присуствовали онлајн-презентацији овог универзитета. О њему је говорио проф. Константин Кемајев, са посебним освртом на могућност да наши ђаци студирају на неком од бројних факултета овог универзитета, и то о трошку РФ.

Добре традиције не треба прекидати, без обзира на околности. Треба се само прилагодити тим околностима. Тако је још једна традиција коју наша гимназија негује већ четири године настављена у понедељак 14. децембра. Реч је о пројекту Часови историје са професорима ННГУ А. Кузњецовим и А. Масловим који су овога пута одржани путем платформе Zoom.

У уторак 1. децембра одржан је први међународни онлајн Педагошки форум „Настава руског и настава на руском: нове димензије у отвореном образовању“. Организарор овог пројекта је наш партнерски универзитет из Нижњег Новгорода, Универзитет „Лобачевски“, уз подршку Министарства образовања Руске Федерације. 

Наша гимназија се одазвала позиву за учешће у Форуму са три реферата наших професора и 16 слушалаца-ученика.