И ове године је у нашој школи током летњег распуста одржан међународни језички летњи камп.
Прочитајте детаљније о томе у чланку дневних новина БЛИЦ, путем следећег линка.

     

    

Деветог јуна ове године професор на ННГУ „Лобачевски“ др Андреј Александрович Кузњецов одржао је онлајн-предавање за ученике наше гимназије. Наши ђаци су сазнали много  нових детаља о једном од кључних догађаја из руске историје - о Смутном времену - и о улози коју је Нижњи Новгород имао у процесу изласка Русије из тог сложеног периода.
 

Наша дугогодишња сарадница и пријатељица, директор Српског центра при „Универзитету Лобачевског“ (ННГУ) из Н. Новгорода, доцент Ирина Абрамова посетила је нашу гимназију 30. јуна ове године. Том приликом је на часовима руског језика демонстрирала две едукативне игре које нам је и поклонила. Ученици 3-3 и 2-5 су активно и са интересовањем учествовали у играма и показали солидно знање.

На Међународном научном семинару „Руски језик и књижевносту словенском свету: од наслеђа св. равноапостолних Ћирила и Методија ка савременом тренутку“, одржаном 24. маја 2022. године, поводом обележавања Дана словенске писмености и културе, учествовале су наше колегинице Милена Алексић и Сања Пушић. Семинар је организовала Арзамаска филијала нашег партнерског Универзитета „Лобачевски“.