У уторак 18. фебруара у нашој школи одржан је мастер клас – представљање нове лингвистичке игре са необичним називом „Јат“ (слово старословенске азбуке). Игра је везана за фразеологију, једну од најсложенијих, али и веома занимљивих области у учењу страних језика. Осмишљена је као друштвена игра – на комплету карата су дати различити фразеологизми са четири понуђене варијанте тумачења, док се на полеђини налази тачан одговор и детаљнија информација о самом фразеологизму.

Комплет садржи 150 карата подељених на три нивоа, према сложености игре. Аутори Марија Маркина и Сергеј Стамат из Међурегионалне друштвене организације „Велика породица“ (Москва, Р.Ф.) већ су представили ову занимљиву игру у Италији, Финској, Јерменији и Немачкој у оквиру пројекта подршке учењу руског језика.


Двадесетак наших ученика се окупило у учионици Г-1 и окушало своје снаге у области која и изворним говорницима може да зада доста муке. Победничка екипа је добила на поклон комплет карата за игру, а школа – комплет књига на руском језику и  неколико комплета карата за игру на часовима руског.
 
Екипама су помагале Ирина Абрамова, доцент на Факултету филологије и журналистике и заменик директора Српског центра при Универзитету „Лобачевски“ из Нижњег Новгорода и Сања Пушић, професор руског језика и директор Едукативног центра „Матрјошка“ из Новог Сада.


 
Након завршене игре Ирина Абрамова је упознала наше ученике са новим пројектом Српског центра – конкурсом поводом 75. годишњице Победе над фашизмом. Информација о детаљима конкурса биће благовремено објављена на нашем сајту.

Погледајте и галерију слика са овог занимљивог сусрета.