Реч директора

Издвајамо...

Приредба за госте из Нижњег Новгорода

И ове године имали смо част да примимо госте из Гимназије бр 2. из Нижњег Новгорода (Русија).

Наши ученици су се вредно спремали за овај важан догађај, а 27. марта 2014, у препуној школској позоришној сали, на блистави начин показали су резултате залагања и напорног вежбања.

Приредбу су отворили наши глумци-аматери, Чеховљевом "Просидбом". Били су, једном речју - ОДЛИЧНИ! Гости из Русије су, и поред језичке баријере, сигурно уживали у познатом комаду њиховог славног сународника.

 

Ученици из Нижњег Новгорода "узвратили" су поздравним рециталом, праћеним са два одлична фолклорна наступа, који су дочарали елементе козачког и татарског плеса. Поздрављени су бурним аплаузом.

Директор наше школе, професор Вукашин Лазовић и директорка Гимназије бр. 2 Татјана Станиславовна Калинина изменили су поздравне говоре и пригодне поклоне - преносни рачунар, поклон гостију из Русије и украсну сову, поклон наше гимназије.

   

У наставку програма, хор наше школе извео је неколико песама из српске народне традиције, сваки пут награђиван громким аплаузом.

Текст, слике и видео записи не могу у потпуности дочарати предивну атмосферу, која је "држала" посетиоце још данима после ове изванредне приредбе. Ипак, за вас који сте пропустили приредбу, целокупна представа је професионално снимљена, па свако заинтересован може добити копију снимка*, и на тај начин имати прилику да поново ужива у овој одличној приредби.

* обратити се проф. Игору Перковићу