Током протекле недеље, од 2. до 6. новембра, били смо домаћини делегацији братске Гимназије бр. 2 из Нижњег Новгорода. Био је ово четврти сусрет ученика и професора двеју гимназија, реализован у оквиру наше трогодишње сарадње. Припреме за дочек гостију отпочеле су половином септембра и у њих је било укључен велики број ученика и професора наше школе.

Програм боравка гостију подразумевао је најразличитије активности. Оне су започете свечаним дочеком гостију, са музичко-сценским колажем посвећеним језику као једном од кључних елемената националног идентитета, уз осврт на заједничко словенско порекло наша два језика. Атмосфера у гледалишту позоришне сале била је својеврсни ехо онога што се збивало на сцени.

 

 

Уследили су заједнички часови историје, енглеског и руског језика. По један час су одржали професори-гости и професори-домаћини, уз присуство директора, оба помоћника и неколико колега. На округлом столу, одржаном након часова, разговарало се о неким аспектима методике наставе, о актуелним питањима савременог образовања, а наговештене су и теме часова за будући сусрет у Нижњем Новгороду. По мишљењу свих учесника, заједнички часови су били веома садржајни, занимљиви и успешни. Истакнута је и веома прецизна организациона и техничка подршка овим часовима.