Матуранти Гимназије „Лаза Костић“, ученици IV-5 и IV-6, посетили су 31.10. 2017. године Факултет за економију и инжењерски менаџмент, и том приликом у амфитеатру факултета присуствовали интересантном, несвакидашњем предавању под називом „Мисли паметно – рециклирај“, које је, оквиру пројекта GREEN FASHION, одржала је проф. др Јелена Киурски, шефица катедре за Екологију.

Уводну реч предавању дала је Данијела Игњатић, координатор, која је представила пројекат и позвала присутне ученике Гимназије „Лаза Костић“ да направе моделе за учешће на модној ревији GREEN FASHION. Проф. др Јелена Киурски је, потом, говорила о самој рециклажи – фазама њеног спровођења, поступцима раздвајања отпада и обради отпада, о два значајна еколошка аспекта на која утиче рециклажа, а упознала је ученике и са занимљивостима самог процеса и еколошких заповести.

уводна реч Данијеле Игњатић Проф. др Јелена Киурски

Подсетили смо се зашто је рециклажа изузетно важна и закључили смо да представља један од најбољих начина да се очува животна средина, али и да је рециклирање свести предуслов за здраве мисли и живот.