На међународном конкурсу за предаваче руског језика ван граница Руске Федерације који расписују државне дневне новине „Росијскаја газета“  и Департман за спољноекономске и међународне односе града Москве, наша колегиница Милена Алексић била је један од лауреата. У конкурсу је учествовало преко 600 професора руског језика из 40 земаља, међу којима је стручни жири издвојио 50 најбољих.

Циљ конкурса је, како пише „Росијскаја газета“ – „подршка најенергичнијим и најталентованијим предавачима-русистима из иностранства...“
(https://www.rcnk.gr/sobytiya/konkursy-festivali-olimpiady/item/1587-mezhdunarodnyj-pushkinskij-konkurs-dlya-prepodavatelej-russkogo-yazyka-2019)
Након што су прошли обуку на даљину, лауреати су одслушали и неколико предавања на Институту за руски језик «А.С. Пушкин», где им је уручен сертификат о стручном усавршавању у трајању од 16 часова.
(https://rg.ru/2019/09/06/reg-cfo/laureatam-konkursa-rg-rasskazali-pro-rol-pushkina-v-kriminalnom-chtive.html)
Редакција «Росијске газете» организовала је Округли сто на коме су учесници говорили о себи и свом раду, а затим, на свечаном пријему, имали прилике да се лично упознају са члановима жирија, као и једни са другима.
Свечано уручење награда организовано је на Дан града Москве у Белој сали Градске куће.
(https://rg.ru/2019/09/07/reg-cfo/v-moskovskoj-merii-nagradili-laureatov-pushkinskogo-konkursa-rg.html)
За лауреате је организован богат програм: посета Позоришта «Мајаковски» (Гогољева «Женидба»), Пушкиновог музеја, Храма Христа Спаситеља, павиљона «Космос» на ВДНХ, шетња празничном престоницом и пловидба реком Москвом.  


Честитамо нашој колегиници Милени!
Управа школе