У срцу Фрушке горе, Центру за привредно-технолошки развој Војводине, ЦЕПТОР-Андревље, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, услуге и националне мањине-националне заједнице и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, реализована је обука талентованих ученика средњих школа са територије АП Војводине.

Нови Сад су представљали ученици одељења 2-1 наше гимназије: Братић Страхиња, Бороцки Димитрије, Козак Маша и Ристић Александра, под менторством одељењског старешине Јелене Габрић.

Обука је трајала укупно 5 недеља, а ученици су се смењивали на недељном нивоу. Основни циљеви обуке су били модернизација наставе и подстицање ваннаставних активности.

У оквиру пројекта „Од Питагоре до Архимеда-Човек је мера свих ствари“ ученици су изучавали старогрчки језик и стицали нова знања о животу и раду античких филозофа, а уз помоћ универзитетских професора, током едукативних радионица и радних активности, развијали су своје компетенције и проширивали домете свог креативног рада.

У току једнодневног излета ученици су посетили Филозофски факултет и кампус новосадског Универзитета, а затим уживали у знаменитостима Сремских Карловаца.

Слободно време ученика на Андревљу употпуњено је садржајним културно-уметничким и забавним програмом.

Последњег дана обуке, ученике су посетили потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Жолт Сакалаш, подсекретарка Жужана Мацко и помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Ласло Кормањош.