Како смо већ најавили, у позоришној сали наше гимназије 15. децембра је одржан наставак Међународног форума „Alma mater – педагошки“, започетог у Руском дому у Београду, а у оранизацији Универзитета за отворено професионално образовање (Н. Новгород, Русија) и Института филологије и журналистике (Државни универзитет „Лобачевског“, Н. Новгород, Русија), уз подршку Министарства просвете РФ. У раду Форума учествовале су Руска Федерација, Италија, Бугарска, Србија и неке од земаља СНД.

У оквиру сарадње са ННГУ «НИ Лобачевског» из Нижњег Новгорода (РФ) наша гимназија ће 15. децембра 2021. године бити место реализације два пројекта – Олимпијаде везане за стваралаштво М.А. Булгакова и дела Међународног форума «Alma mater“. Ученици наше гимназије учествоваће у оба наведена пројекта.

Организатори Олимпијаде везане за стваралаштво М.А. Булгакова су Аутономна некомерцијална организация за допунско професионално образовање "Институт за допунско професионално образовање“  (Русија, г. Нижњи Новгород) заједноо са Институтом филологије и журналистике ННГУ „Н.И. Лобачевског“ (Русија, г. Нижњи Новгород) уз подршку Министарства просвете РФ, а у оквиру међународног пројекта „Лик научника у прози и драматургији М.А. Булгакова: еволуција, социјални аспекти и културна резонанца“.

Традиција се наставља – у нашој гимназији одржан је шести по реду Међународни летњи језички камп градова побратима Н. Сада и Н. Новгорода
У периоду од 13. до 22. августа наша гимназија је била домаћин шестог Међународног летњег језичког кампа градова побратима Н. Сада и Н. Новгорода.
Овај камп је окупио 16 полазника – пет студенткиња руског језика са Института за филологију и журналистику нижњеновгородског државног Универзитета „Лобачевски“ (ННГУ) усавршавале су своје знање српског као изабраног инословенског језика, а десеторо ученика наше гимназије похађалоје наставу руског језика. Као и сваке године, курс српског језика водила је наша професорка и помоћник директора Весна Зечевић, док је курс руског као страног језика по трећи пут водила професорка Олга Крупина, магистар филологије и некадашњи полазник наших првих кампова. Професорка Милена Алексић је водила почетни курс руског језика за полазнике који нису учили руски.

У оквиру сарадње са Државним универзитетом „Лобачевски“ (ННГУ), наши ученици су 28. јануара присуствовали онлајн-презентацији овог универзитета. О њему је говорио проф. Константин Кемајев, са посебним освртом на могућност да наши ђаци студирају на неком од бројних факултета овог универзитета, и то о трошку РФ.