У четвртак 5. марта наша гимназија је била домаћин представницима четири универзитета из братског града Нижњег Новгорода. У оквиру боравка на Сајму образовања „Путокази“, они су се представили ученицима свих новосадских гимназија и предложили им да размишљају о могућим студијама у Нижњем Новгороду. Делегацију је предводила Лидија Томаш, начелница Градске управе за образовање.

Ганин Дмитриј Владимирович, проректор за науку и иновациони развој, представио је Нижњеновгородски државни универзитет за инжењерство и економију.  (https://nn.ucheba.ru/uz/18493)
Колобова Светлана Анатољевна, руководилац Центра за професионалну лингвистичку подршку туризма и међународне манифестације од социјалног значаја, говорила је о Нижњеновгородском државном лингвистичком универзитету „Н.А. Доброљубов“.  (https://lunn.ru/)
 
Шиловска Ана Анатољевна, начелница одељења за међународне односе, представила је Високу школу за економију у Нижњем Новгороду. (https://nnov.hse.ru/)
Падалко Марина Петровна, главни инжењер Факултета за припремно и допунско образовање, упознала нас је са Нижњеновгородским државним техничким универзитетом „Р.Е. Алексејев“. (https://www.nntu.ru/)
 
Представљању универзитета присуствовала је већина ученика наше гимназије који уче руски језик.
Гости су упутили захвалност управи гимназије и нашим ученицима за срдачан и топао пријем и изразили наду да ће у наредним годинама на њиховим универзитетима студирати и неки од ученика Гимназије „Лаза Костић“.