У четвртак 05. новембра одржано је онлајн-затварање међународног пројекта „Реч о делу“, на чијем конкурсу есеја наши ученици већ две године учествују.  

Директор организације „Мегапројекат“  из Москве и организатор пројекта Ала Ларина, Ирина Абрамова, сарадник на пројекту и Елена Пасхина, председник жирија, обратиле су се нашим ученицима – учесницима и победницима конкурса.

Дарина Тепавчевић, ученица 4-3 и један од победника, говорила је о свом учешћу у пројекту. Други победник – Анастасија Маркова, ученица 4-2, због болести је била спречена да учествује на овом онлајн-сусрету. Професорка руског језика Милена Алексић рекла је неколико речи у учешћу наше гимназије у овом пројекту.

Видео-конференција одржана је путем Zoom платформе. Организатори и учесници изразили су своје задовољство пројектом који подстиче младе да уочавају добра дела и људе који их чине, како у свом непосредном окружењу, тако и у оквиру историје и културе свог народа. 

Искрено се надамо да ће овај племенити пројекат наставити да окупља младе из различитих земаља, као и да ће наши ученици и даље бити његови учесници и победници.

Управа школе